איך בוחרים עורך דין לרשלנות רפואית?

לאחרונה, אנו מתוודעים למקרים שונים של רשלנות רפואית, בין אם מדובר ברשלנות במוסד סיעודי, בבתי החולים או אפילו בחדר הלידה. לא מעט מטופלים סובלים מבעיות גופניות ונפשיות שונות בעקבות רשלנות שחוו, וכדי לדרוש מהמוסד הרפואי את הפיצויים שמגיעים להם, יש לשכור את שירותיו של עורך דין בתחום. אבל איך עושים זאת? המדריך לפניכם.

עורך דין לרשלנות רפואית

רשלנות רפואית

ניתוח שהסתבך, עיוותים בעקבות הליך קוסמטי, נזקים בטיפול שיניים, הולדה בעוולה או סיבוכים במהלך ההיריון, אלה מקרים שעשויים להיגרם בעקבות רשלנות רפואית. פה נעצור לציין שלא כל ניתוח שהסתבך או כל הליך רפואי שכשל נחשב לרשלנות, לכן אם חוויתם מקרה של רשלנות רפואית, יש לוודא מבעוד מועד שאכן מדובר בהתרשלות, ועל כן אתם זקוקים לעורך דין מקצועי בתחום.

במה חשוב להתחשב במהלך בחירת עורך הדין?

כדי שתוכלו לבחור בעורך דין מקצועי ואיכותי, שיסייע לכם לצלוח את תביעת הרשלנות הרפואית, חשוב לדעת מי הם עורכי הדין בתחום ולברר על אודותיהם. שימו לב, אין לבחור עורך דין שאינו מתמחה ברשלנות רפואית, אלא רק באיש מקצוע שמכיר את התחום על בוריו. אלה הדברים שיש לבדוק לפני שתשכרו את שירותיו:

  • מקצועיות – עורך דין מקצועי מהווה את אחד האלמנטים החשובים ביותר שתצטרכו לקחת בחשבון. מדובר בתביעה שעשויה להיות רגישה (בייחוד ברמה המנטלית), ולכן חשוב לבחור בעו"ד מקצועי. ניתן לבצע חיפוש ברשת, ולמצוא את אתר האינטרנט של עו"ד בו אתם מתעניינים, על מנת שתוכלו להתרשם ממקצועיותו. בין היתר, כדאי לברר אם אותו עורך דין נוהג לפרסם מאמרים מקצועיים בתחום – זה יכול להעניק לכם אינדיקציה על רמת הידע שלו. שימו לב שיש לפנות אל עו"ד שחבר בלשכת עורכי הדין בישראל, כך תהיו בטוחים שיוכל לייצג אתכם בבית המשפט ובוועדות רפואיות במידת הצורך.
  • ניסיון – תהליך הגשת התביעה הוא לא פשוט, לכן חשוב לעשות זאת בליווי של איש מקצוע בעל ניסיון בתחום, וכמובן מי שנחל הצלחה בתביעות עבר דומות לתביעה שלכם. עו"ד בעל ניסיון בתחום (וכמובן מי שזה התחום המשפטי העיקרי בו הוא עוסק) יוכל להעניק לכם את הליווי האידיאלי, כמו גם טיפים ועצות, זאת בשל העובדה שהוא מכיר את התחום לעומקו. ניתן לברר באמצעות הרשת על מקרי תביעה קודמים, מה שיכול לסייע לכם לאמוד את ניסיונו בתחום ולקרוא על סיפורי ההצלחה.
  • המלצות – אם אתם מכירים אדם שהגיש בעברו תביעת רשלנות רפואית, וקיבל את מלוא הפיצויים המגיעים לו, תוכלו לבקש ממנו המלצות, כמו גם לברר מי ליווה אותו בתהליך. כמו כן, כיום יש לא מעט פורומים וקבוצות ברשתות החברתיות, שם תוכלו לקבל המלצות אודות עורכי דין בתחום.
  • שכר טרחה – אל תקלו ראש בנושא שכר הטרחה שגובה מכם עורך הדין. קחו בחשבון שכל עו"ד עשוי לגבות שכר טרחה שונה, לכן רצוי לברר ששכר הטרחה שנדרש מכם הולם את שכר הטרחה הממוצע בתחום הרשלנות הרפואית. בדרך כלל מדובר באחוזים מסוימים מתוך הפיצוי.

 

לסיכום, בחירת עורך דין לרשלנות רפואית היא משימה שיש לבצע בכובד ראש, תוך התחשבות במקצועיותו וניסיונו. הליכים רפואיים שהשתבשו או בוצעו באופן רשלני הם בהחלט מקרה מצער, ולכן יש לנקוט בכל האמצעים על מנת להקל על המטופלים. בהצלחה.