איך להתאים מכונת קפה לעסק?

מכונות קפה הפכו במרוצת השנים להיות פריטים חשובים במיוחד בשלל משרדים ובתי עסק בכל רחבי מדינת ישראל: יש משרדים רבים סביבם התפתחה "תרבות שתייה" של ממש, ורבים אחרים בהם העובדים לא יכולים לדמיין אותם עוברים משמרת קשה במיוחד ללא המשקה הנמכר ביותר בעולם.

על רקע ההיצע הרחב של מכונות קפה הקיימות כיום, חשוב להשקיע מחשבה מספקת בבחירת המכונה. מהם הפרמטרים שמומלץ לקחת בחשבון? ואיך הם משפיעים על הבחירה של מכונת קפה?

הגודל כן קובע

השאלה הראשונה שיש לספק לה תשובה במעמד הבחירה של מכונת קפה למשרד הוא מהו מספר הצרכנים הפוטנציאליים. שימו לב שהתשובה לשאלה אינה חופפת בהכרח את מספר העובדים בעסק, אלא מושפעת גם ממספר המבקרים בו: חשבו על משרד שרוצה לפנק בכוס קפה את הלקוחות הרבים המגיעים אליו.

התשובה לשאלה הזו משפיעה במידה רבה על הדרישות ממכונת הקפה. כאשר מספר צרכני הקפה גבוה נעדיף מטבע הדברים מכונה המפיקה את הקפה במהירות גבוהה, ורצוי בצורה פשוטה – מכונות אוטומטיות או סופר אוטומטיות עושות זאת היטב. במקרה של משרד קטן שרוצה לספק לעובדיו את הקפה האיכותי כפי שכל אחד מהם רגיל, ייתכן שהבחירה תהיה דווקא במכונה המפיקה משקאות קפה באיטיות ובאופן מוקפד יותר, אך גם בהתאמה אישית לצרכי העובדים.

מכונת קפה משרדית

סוג מכונת הקפה

כיום יש כמה סוגים מרכזיים של מכונות קפה, כאשר כניסת הטכנולוגיה לתחום רק מגדילה את היצע האפשרויות משנה לשנה. ברמה הכללית האבחנה היא בין מכונות המבוססות על אבקה, פולים או קפסולות. הבחירה כאן תלויה במידה מסוימת בטעם האישי של אנשי המשרד, אם כי חשוב להדגיש שקשה בחלק מהמקרים למצוא טעם המקובל על כולם.

לכן חשוב להתבונן במאפיינים הספציפיים של מכונת הקפה וביתרונות של כל אחת מהן. מכונות קפה המבוססות על אבקות מציעות למשל קפה במהירות גבוהה יחסית, אם כי את החלב יש להוסיף באופן עצמאי. מכונות קפה המבוססות על פולים כן מונעות את הצורך להוסיף את החלב עצמאית ומפיקות קפה הנטחן במקום באיכות גבוהה במיוחד. החיסרון הוא המחיר היקר באופן יחסי של המכונות. במקרה בו צורכים קפה במשרד בכמויות  מסחריות, ייתכן שההעדפה צריכה להיות לפולים הנרכשים בכמויות גדולות ומגיעים עם תג מחיר נמוך יותר בחישוב הכללי.

המכונות עשויות להציע אינספור חידושים, שהופכים את ההכנסה שלהן למשרד לחוויה גדולה: החל מאפשרות ההקצפה ושיפור טעם ומרקם הקפה, דרך ההתאמה האישית לצרכי המשרד (למשל שמירת תכונות של הקפה המופק) ועד למשקאות שונים שיכולה להפיק המכונה בלחיצת כפתור.

השירות כן קובע

יש כמה אופנים בהם המשרד יכול להצטייד במכונת הקפה שלו. האבחנה העיקרית היא בין רכישה של המכונה, מצב בו היא נמצאת בחזקתם של אנשי העסק ומלווה אותם למעשה תמיד. מנגד נפוץ בשדה המשחק העסקי המודל של השכרת מכונת קפה, המאפשר תשלום חודשי בלבד ומונע לעיתים את הצורך של אנשי המשרד לעסוק בתחזוקת המכונה (ולעיתים אף ברכישת התוספות הנלוות והקפה). גם כאן אין תשובה חד משמעית, כאשר אנשי המשרד צריכים לשאול את עצמם מה מתאים להם יותר.

העיצוב

מכונת קפה יכולה להפוך להיות אחד מכרטיסי הביקור של המשרד גם ברמה העיצובית. להבדיל מהמכונות המסורבלות שאפיינו שנים עברו, כיום מכונות הקפה לעסק יכולות להיות אופנתיות ומעוצבות לעילא. מכונה שכזו צפויה להיות יקרה יותר, אבל היא תורמת למראה הכולל של המשרד ועשויה לשפר את המוניטין שלו בקרב המבקרים בו ביום נתון.

השארת תגובה