איך לבחור מגשר גירושין?

להליך גישור גירושין ישנם אינספור יתרונות מובהקים על פני הליך גירושין המתנהל באופן בלעדי בין כותלי בית המשפט. על עובדה זו אין עוררין ולמרבה המזל גם המחוקק הישראלי מכיר בה. עדות לכך ניתן למצוא בחוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, שנכנס לתוקפו ב-2016. לפי חוק זה, בני זוג המעוניינים להגיש תביעה בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה, מחויבים להגיש קודם לכן בקשה ליישוב סכסוך ביחידת הסיוע שליד ביהמ"ש למשפחה ובתי הדין הרבניים.

מטרת החוק היא לעזור לבני זוג להצליח ליישב סכסוכים בדרכי שלום ובהסכמה וכך למזער את הצורך בהתדיינות משפטית. אך גם בטרם נולד החוק, זוגות רבים בישראל כבר הכירו ביתרונות של גישור הגירושין ובחרו בהליך חכם, נעים ומהיר זה. במאמר שלפניכם נדון בצעד הראשון בתהליך הגישור והכוונה היא כמובן לבחירת מגשר גירושין שינהל את ההליך: תמצאו בו חמישה טיפים לבחירת איש המקצוע המתאים ביותר עבורכם באופן אישי.

טיפ מס' 1 – מיקום, מיקום ומיקום

המליצו לכם על מגשר נהדר שיודע את העבודה ושאפשר לסמוך עליו? מצוין! אבל רגע לפני שתיצרו איתו קשר, בררו היכן הוא מקיים את פגישות הגישור. אם מדובר במגשר שמקיים פגישות במרחק לא סביר ממקום המגורים שלכם, טוב תעשו אם תמשיכו הלאה בחיפושים: הליך גישור גירושין עשוי להימשך מספר לא מבוטל של פגישות ומטבע הדברים אין כל סיבה שתבלו זמן רב מדי בהגעה אליהן (או בחיפוש חנייה לצורך העניין). כמו כן כדאי תמיד לתת עדיפות למגשרים שעורכים את הפגישות במקום נעים, מכובד וייצוגי, שבו תרגישו הכי בנוח שאפשר.

איך לבחור מגשר גירושין

טיפ מס' 2 – השאירו את חוות הדעת לאנשי מקצוע שאינם מעורבים בהליך

במסגרת התהליך יתכן שיצוצו לא מעט סוגיות הדורשות חוות מקצועית. בשל כך ישנם כאלו המאמינים כי יש לתת עדיפות למגשרים שהינם גם אוטוריטה בתחום מקצועי כזה או אחר. זה המקום להדגיש כי בניגוד לדעה הרווחת, ישנו יתרון לבחירה במגשר שאינו מוסמך להעניק חוות דעת מקצועית בנושאים כאלו ואחרים והסיבה לכך היא שעל המגשר לשמור על ניטרליות. לעומת זאת ברגע שבו הוא מספק חוות דעת מקצועית בנושא מסוים, אפשר להיפרד לשלום מהניטרליות הכה חשובה שכן לנצח אחד מהצדדים יקבל עדיפות בנושא הנדון.

אך אל דאגה – אם יהיה צורך בחוות דעת מקצועית, תמיד תוכלו לפנות לאנשי המקצוע הרלוונטיים באופן עצמאי ולקבל את חוות דעתם.

טיפ מס' 3 – ניסיון, הכשרה וותק מקצועי

באופן כללי מומלץ לתת עדיפות למגשר גירושין המחזיק בניסיון רב בתחום ושעבר השתלמויות רבות ככול האפשר בנושאים הרלוונטיים למקרה הספציפי שלכם. מטבע הדברים אין ערובה לכך שמגשר ותיק יספק בהכרח שירות טוב יותר ממגשר צעיר וחסר ניסיון. עם זאת, כיוון שטיפל במקרים רבים מאוד, באפשרותו לספק לכם נקודת מבט רחבה ככול האפשר ולהציע פתרונות יצירתיים גם למצבים מורכבים.

טיפ מס' 4 – כמה זה עולה לנו?

אמנם בכל מקרה ההפרשים בעלויות לא אמורים להיות משמעותיים במיוחד, אך אם בסופו של יום הרשימה הצטמצמה לשניים או שלושה מגשרים, יתכן שמה שיכריע את הכף הוא התשלום. כשבאים לחשב את התשלום הצפוי חשוב לקחת בחשבון בין השאר את ההוצאות הבאות: עלות שעת גישור, עלות הסכם הגישור, עלות ההוצאות הנלוות (למשל תשלום שכר למומחים מתחומים שונים), מסלול התשלומים (תמחור לפי שעה או "מחיר פיקס"), אמצעי התשלום ועוד.

טיפ מס' 5 – כימיה בינאישית

חשוב לזכור שגם אם הגעתם לפגישת ייעוץ, אין משמעות הדבר שעליכם לבחור במגשר שאליו הגעתם. זאת כיוון שפגישת הייעוץ הראשונית נועדה בראש ובראשונה להיכרות ולכן נסו לשים לב האם המגשר גורם לכם להרגיש בנוח, האם הוא משדר אמינות והאם מדובר באדם שתוכלו לסמוך עליו. מובן שגם מומלץ שבני הזוג יערכו שיחה פתוחה לאחר הפגישה הראשונה ויחליטו במשותף האם מדובר באדם המתאים ביותר עבורם או שמא כדאי להמשיך בחיפושים.