איך לנקות את הבית?

לנקות את הבית

כולנו מכירים את היום הזה. היום בשבוע שבו אנו מבינים שאין ברירה: צריך לקום מהספה, לשנס מותניים ולנקות את הבית. בימים בהם אנו בוחרים לצאת מאזור הנוחות ולעשות מעשה – אנו מבינים כי האבק עלה על גדותיו, הכלים בכיור תכף יקומו וירקדו מרוב לכלוך, והאמבטיה הפכה לצלחת פטרי גדולה. אז כיצד משתלטים על הבלגן והלכלוך באופן יעיל? הכנו לכם מספר טיפים שיהפכו את הניקיון לקל, ואפילו משחרר!

ניקוי הבית זה לא דבר קל. כי הרי יש לנו אלף משימות וסידורים שצריך לבצע לפני שניגש אל מלאכת הניקיון. ובכל זאת, כדי שתוכלו לחיות בסביבה נעימה – חשוב לגשת למלאכה באמצעות העזרים והשיטות הבאות:

רכישת חומרים וכלי ניקיון יעילים

בשלב הראשון יש להצטייד בחומרי ניקוי ייעודיים כמו גם בכלי ניקוי יעילים. כשבין היתר כדאי לרכוש שואב אבק: רק לשלוף ולשאוב – כה פשוט עם שואב אבק ידני. כמו גם שחומרי ניקיון המתאימים לכלי סניטריים יאפשרו חיטוי והברקה. בחרו מטאטא חשמלי לעבודה בבית או בחוץ, כמו גם סמרטוטים איכותיים, חומר לניקוי שטיחים ושאר מוצרי ניקיון טבעיים, יעילים ואיכותיים.

ניקיון בית

סידור שיטת העבודה

כעת יש לסדר ולהבין את הדרך שבה תנקו את הבית תוך מעבר מהמשימות הקלות אל הקשות. כדי ליישם את שיטת העבודה, רצוי לחלק את העבודה למספר ימים בשבוע כאשר ההמלצה היא להתחיל את הניקיון כבר מיום רביעי. בכך אפשר להגיע לסוף השבוע כשהבית נקי נעים ומלא אווירה.

ביום שבו אתם מתחילים את הניקיון, התחילו לנקות אבק. נקו באמצעות מטלית לחה  משטחים וכלים סניטריים. ביום השני שאבו שטיחים ומערכות ישיבה, וביום האחרון (שישי בצהריים בדרך כלל) מומלץ לשטוף את הבית ולהחליף מצעים. בכך תנקו את החלל בשלבים, ולא תרגישו שאתם מתעייפים.

ביצוע חלוקת תפקידים

כדי להקל על מהלך העבודה ולא להרגיש כעבד נרצע, מומלץ במידה ואתם גרים עם אנשים נוספים, לחלק את העבודה בין כולם. אם יש לכם ילדים: תנו להם משימות כמו קיפול וחלוקת כביסה בארונות. עבור בני הזוג בחרו עבודות שקשה לכם לבצע, ונסו לשתף את כולם בשאר משימות. חלוקת העבודה תקל עליכם במיוחד.

ניקיון יסודי ומקצועי, פעם בחודש

מומלץ פעם בחודש לבצע ניקיון מקצועי או יסודי יותר, אשר יכלול ניקוי הבית מהיסוד. בזמן הניקיון יש להרים כסאות ולהזיז רהיטים על מנת לשטוף ולנקות את הרצפה. עוד יש לבצע מיון של כלים וחפצים ולהשליך למקומות ייעודיים חפצים מיותרים. פעם בחודש כדאי לנקות ארונות, חלונות וחללי אחסון, כמו גם לסדר את החצר ולפנות ממנה פסולת.

באמצעות סיוע מקצועי, כלי עבודה נוחים כמו שואב אבק ידני, וחלוקה נכונה של העבודה – תוכלו לגור במקום נקי, ולשמור על בית נעים ומסודר.