איך לארח משפחה טבעונית בחגים?

ימי החגים כבר בפתח, ועמם מגיעות משימות כמו ניקוי והכנת הבית לקראת החג, תכנון ימי החופשה וחשוב מכול – הכנת ארוחת החג החגיגית! אם השנה אתם מארחים אורחים אשר בחרו באורח חיים טבעוני – כדאי שתדעו כיצד אפשר לארח משפחה טבעונית בחג. אז איך עושים זאת באמת? הנה כמה טיפים טובים:

הכירו את אורח החיים הטבעוני

כדי להבין מה מתאים לאדם הטבעוני מבחינת טעמים ושילובים, נסו להכיר את עולם הטבעונות. ברשת האינטרנט ישנם אינספור מתכונים, אתרים ומאמרים בנושא טבעונות מהם אפשר לדלות מידע. בעוד שאפשר לחקור מעט את המושג ואת המוצרים החדשים שישנם בשוק, אשר מחליפים בשר.

כאשר אתם עורכים קניות עבור החג, הגיעו אל המחלקה הטבעונית של הסופר ובחנו מוצרים כמו: טופו, גבינות טבעוניות עשויות אגוזים, לחמים ללא ביצים, ושאר מוצרים שיקלו עליכם את המלאכה, בעת הכנת אוכל טבעוני.

הכינו מספר מנות טבעוניות

חפשו ברשת האינטרנט מתכונים טבעוניים לראש השנה, כשתופתעו לגלות כמה אפשרויות ייחודיות ומגוונות קיימות בעבורכם. הכנת חומוס ביתי, מגוון סלטים בהם משולבים אגוזים, הכנת קרפצ'יו סלק עם שמן זית וחומץ בלסמי, אנטיפסטי עם ירקות מגוונים, והקפצת טופו במחבת תוך שילוב שלו עם ירקות – יהיה מעולים כמנות שיוגשו בערב החג.

את המנות האלה, ישלבו האורחים עם שאר מאכלים שאין בהם מוצרים מן החי. הכינו גם קינוח אחד עשוי פירות בלבד עם תוספת סוכר או ממתיקים טבעיים, בעת שאפשר להוסיף לקינוח כזה אגוזים מסוכרים וקצפת צמחית. חוץ מזה, יש לא מעט מתכונים לקינוחים מוצלחים, שיהיו מצוינים גם עבור מי שאינו טבעוני (ויותר מזה – לא ירגישו בהבדל!).

ארוחה טבעונית לחג

בעזרת הסלט

רכשו כמו גדולה של ירקות וצרו 'מזאטים' קטנים בהם מגוון סלטים קרים וחמים. סלטים בהם חצילים מטוגנים, חציל בטחינה, מלפפונים חתוכים, פטריות מטוגנות עם בצל, בצלים קטנים מוחמצים, פולי סויה חמימים עם מלח גס, לבבות דקל ועוד – שכן כל אלה יגוונו את המנות בשולחן ויהפכו לאופציה מעולה לא רק עבור הטבעוניים, אלא עבור כל הסועדים.

נסו להצניע את הבשר

ישנם טבעוניים אשר בוחרים בדרך חיים כזאת כדי לשפר את הבריאות שלכם, וישנם כאלה שבוחרים בדרך זאת – בשל עקרונות אידאולוגיים אשר מתנגדים לשעבוד בעלי חיים וצריכת מוצרים מן החי. מה שנראה בעיניהם כמשהו שאסור לעשות.

אם הכנתם מנות בשריות עבור אורחים אחרים, נסו להתחשב ברגשות הטבעוניים, זאת כדי לחסוך עוגמת נפש ובעיקר למנוע ויכוחים בנושא טבעונות (שאף פעם לא נגמרים בטוב). את הבשר תוכלו להכניס לקדרות להן מכסה אטום, או לשמור בסיר סגור. בכך, בזמן האכילה, כול אחד יוכל להתמקד בצלחת שלו מבלי לראות בשר שיוצג בצורה בולטת על השולחן.

קשטו את השולחן

לעיתים, העין היא זאת שאוכלת ומראה מלבב של שולחן חג מעוצב יהיה חלק בלתי נפרד מחוויית האכילה. הניחו מפה מעוטרת וייחודית, הוסיפו פרחי שדה ונרות דולקים, כתבו ברכות אישיות והניחו אותן בצלחות של הסועדים. כך תוכלו להפוך את הארוחה לאטרקציה שאינה סובבת רק סביב המזון. בכך תצליחו להכין ארוחות טבעוניות מוצלחות בכול ערב חגיגי!

השארת תגובה