איך מגישים תביעת רשלנות רפואית?

האם ידעתם כי היעדר רישום תרופות מתאימות יכול להוביל לרשלנות רפואית? האם ידעתם כי היעדר התייחסות לתלונות מטופל כמו גם אי הפנייה לבדיקות הדרושות עלולות גם כן להוביל לרשלנות רפואית?

אם לא אחת שמעתם דיווחים על רשלנות רפואית בהריון, בניתוח, בטיפול שיניים, בניתוח פלסטי ובשלל פרוצדורות וטיפולים – חשוב שתדעו יותר אודות מקרים בהם אפשר להגיש תביעה, כמו גם על הפרוצדורה בעת הגשת תביעת רשלנות רפואית.  אם חוויתם כל טיפול רפואי רשלני, כאשר בעקבות הטיפול נגרם לכם נזק נפשי או גופני – מומלץ להכיר את הנושא ולהבין כיצד ובאילו מקרים אפשר להגיש תביעה.

תביעת רשלנות רפואית

כדי שתבינו יותר אודות מקרים של רשלנות רפואית, במאמר נפרט הביורוקרטיה הנלווית בהגשת תביעה מסוג זה. אבל לפני הכל חשוב לדעת מהי הגדרתה של רשלנות רפואית:

הגדרתה של רשלנות רפואית, הינה סיטואציה של מתן טיפול רפואי מכל מטפל, החל מצוות אחיות, פרמדיקים, רופא מיילד, רופאים ברפואה הקונבנציונלית, מטפלים ברפואה המשלימה וכל צוות רפואי טכני, כאשר בעת הטיפול לא ננקטה חובת הזהירות המינימאלית הדרושה, תוך שהטיפול הרשלני הוליד נזק פיזי או נפשי למטופל.

מקרים של רשלנות רפואית

כיום לצערנו לא חסרים מקרים של רשלנות, כאשר לידה מכשירנית שהתבצעה בצורה לא נכונה, העדר התייחסות לטענות מטופל, מתן מרשם שגוי, העדר הפנייה לבדיקות, ניתוח כושל שבוצע ללא כללי הזהירות, הרדמה שנגמרה במוות או בשיתוק, השארה של כלי ניתוח בגוף מטופל, היעדר אספקת חמצן ליילוד, ניתוח פלסטי מרושל ועוד: כולם ואחרים מקרים של רשלנות רפואית המתרחשים בארץ ובעולם.

בשל כך אלה, בכל יום מוגשות מגוון תביעות נגד מוסדות, כמו גם נגד מרפאות ומטפלים פרטיים שהתרשלו או נחשדים ככאלה שהתרשלו בתפקידם.

איך מגישים תביעת רשלנות רפואית?

רגע לפני שנפרט אודות הבירוקרטיה הנלווית בהגשת תביעת רשלנות רפואית, חשוב לדעת כי לפני שאתם מבצעים כל פעולה: מומלץ להתייעץ עם עורך דין המומחה בתחום, על מנת שזה יוכל לייעץ לכם בכל המהלכים הדרושים להגשת התביעה, כמו גם שאיש מקצוע זה יוכל לסייע לכם בקבלת חוות דעת רפואית ובכלל לעזור לכם להבין האם ישנו בסיס לתביעה שלכם.

על מנת להגיש את תביעת הרשלנות לבית משפט השלום (הגשת תביעה לבית משפט השלום תקפה בסכומים של יותר מ 2.5 מיליון שקלים. בסכומים גדולים יותר יש לפנות אל בית המשפט המחוזי), חשוב לבצע את הפעולות הבאות:

איסוף מסמכים וחומר רפואי

מסמכים רפואיים, צילומים, סיכומי מחלה, מרשמים וכל חומר הנוגע לטיפול הרשלני: חשוב לאסוף, לצלם ולתייק, על מנת שתוכלו להגיש חומר ראייתי שמקשר בין הטיפול להחמרה במצב הרפואי. חשוב לדעת כי כל מוסד מטפל חייב לתת למטופל עותק של תיקו הרפואי, וחומרים אשר מתעדים את הטיפול.

קבלת חוות דעת

התייעצו והיעזרו בעורך דין לרשלנות רפואית אודות רופא שיאפשר חוות דעת על מצבכם הפיזי והנפשי בעקבות הטיפול, תוך קבלת דיווח מסודר וסיכום חוות דעת.

הגשת התביעה

הגישו בסיוע של עורך הדין תביעה לבית המשפט המתאים עם סכום הפיצוי אותו אתם שואפים לקבל.

חשוב לדעת! את כלל המסמכים כולל חוות הדעת של הרופא המומחה מטעמכם, יש לצרף אל תביעת הרשלנות הרפואית, כמו גם את כתב התביעה אשר יערך באמצעות עורך הדין שבחרתם לליווי בעת תהליך התביעה.

 

לסיכום, אם אתם חשים שניזוקתם ומצבכם הרפואי התדרדר עקב קבלת טיפול שאינו מקצועי או נכון: חשוב כבר עכשיו לפנות אל עורך דין מקצועי שיקנה לכם ייעוץ וליווי, תוך הגשת כל המסמכים האמורים לצורך תביעת רשלנות רפואית.