איך לטפל בשפעת?

הרפואה המודרנית מציעה מגוון תרופות ואפשרויות לטיפול במחלות החורף השונות שפוקדות אותנו בעונה הקרה. אך רבים מעדיפים להשתמש ברפואה העממית שהיא כמובן, תרופות הסבתא. מזונות רבים, תבלינים וצמחי מרפא יכולים לסייע לגוף להתמודד עם שפעת ונגזרותיה כמו כאבי גרון, צינון, כאבי בטן, ליחה ותסמיני חורף נוספים. לפני שתלכו לרכוש תרופות בבית המרקחת, נסו להשתמש בתבלינים מהמטבח הביתי.

כורכום

התבלין הצהוב ידוע בסגולותיו הרבות וביכולותיו לסייע למערכת החיסונית. אם אתם מרגישים את תחילתו של הצינון וחוששים שיתחזק, תוכלו להכין משקה ייחודי המורכב מכורכום, חלב, פלפל שחור ודבש. נכון, זה אולי לא נשמע טעים כל כך אבל לתרופת הסבתא הזו יש תכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-דלקתיות שיסייעו לכם לצלוח את תקופת הצינון ולשוב לנשום אוויר צלול. מלאו בכוס זכוכית חלב והוסיפו אליה כפית כורכום ורבע כפית פלפל שחור. הרתיחו את הנוזל על הגז, ערבבו היטב וקררו אותו מעט. לאחר שטמפרטורת הנוזל תרד, הוסיפו כפית דבש, ערבבו הכל והעבירו לכוס לשתייה. המשקה המורכב משילוב של כורכום ופלפל שחור למעשה מאפשר לגוף לספוג את הכורכומין (החומר הפעיל בכורכום) בצורה יעילה, מה שיחזק את מערכת החיסון. כמו כן, מומלץ לשתות את המשקה לפני השינה. אגב, לסובלים מכאבי גרון, מומלץ לצרוך כורכום על בסיס יומיומי על ידי שתיית כוס מים מעורבבת עם חצי כפית כורכום מידי בוקר. הטיפול אורך כשבוע או עד שתרגישו שכאבי הגרון חלפו. אם אתם סובלים משיעול טורדני, תוכלו להכין לכם תרופה נהדרת המורכבת מחצי כפית כורכום וכפית שטוחה של דבש. ערבבו את שני המרכיבים יחדיו ואכלו כל שעתיים על מנת להקל על השיעול.

מלח

למלח קיימים מגוון שימושים, בין אם תיבול מזון ותבשילים או מרכיב לשימור מאכלים רבים והוא אף ידוע כחומר מחטא. יכולות החיטוי של המלח יכולות לסייע לדלקתיות בגרון, ליחה וכאבים. הדרך הטובה ביותר לנצל את המשאב המלוח עבור כאבי הגרון היא גרגור מי מלח חמים (ניתן להוסיף מעט כורכום). מומלץ לרכוש בבתי הטבע מלח ים טבעי, אך אם אין באפשרותכם לרכושו, תוכלו להשתמש במלח השולחני.

בזיליקום

לעתים, לצד מחלות החורף אנחנו סובלים גם מכאבי בטן, קשיי עיכול, כאבי ראש וגזים. הבזיליקום הוא תבלין שנרכש בכמה צורות, כעלי תיבול מיובשים ואף בצורתו הטבעית. הוא מכיל חומרים אנטי בקטריאלים והוא מקור נהדר לנוגדי חמצון. בזיליקום טרי (עלים) יכול לעזור לכם להפיג את התסמינים המוזכרים לעיל ולהקל עליכם. תוכלו לצרוך אותו בתבשילים, סלטים או אפילו ככה, כמו שהוא.

פלפל שחור

הפלפל השחור הוא בין התבלינים היותר נפוצים במטבח הישראלי. הוא יכול לסייע להקלה בשיעול, פתיחת דרכי הנשימה והתחושה הכללית. כל מה שתצטרכו זה כפית פלפל שחור, 2 כפות דבש וכוס מים רותחים. ערבבו את המרכיבים היטב ושתו את המשקה לפני השינה.

אורגנו

האורגנו הוא תבלין שכיח במטבח האיטלקי, הים-תיכוני ואף במטבח הצרפתי. מעבר לעובדה שהוא נפלא לתיבול פיצות ופסטות הוא גם מחטא ונוגד חיידקים ווירוסים לכן הוא יכול לסייע במקרי שיעול, כאבי גרון, צינון ואף בעיות בעיכול והפגת גזים. על מנת לצרוך את האורגנו בצורה יעילה, יש לערבב 2 כפיות מהתבלין במים חמים, לערבב היטב ולשתות. כמובן שיש חלופה נוספת, כוס תה עם כף אורגנו, כפית דבש ומעט לימון תוכל לסייע גם היא.

היכן ניתן לרכוש את התבלינים?

את התבלינים כדאי לרכוש בחנויות ייעודיות לתבלינים. חלק מהחנויות מאפשרות מכירה אונליין כמו "תבליני אביבי", שם תוכלו למצוא התבלינים הנ"ל. כמו כן, לפני הרכישה יש לוודא שמדובר בתבלינים טהורים ואיכותיים על מנת להפיק מהם את המרב.

 

אם תקפה אתכם שפעת או אחת ממחלות החורף השונות, או לחלופין, אתם סובלים מכמה תסמינים במקביל, נסו את תרופות הסבתא הללו, הן יכולות להקל עליכם ולשפר את ההרגשה. רק בריאות!