איך לסחור ביורו?

היורו הוא המטבע הפעיל ביותר בתחום המט"ח, ומציע בעקביות לסוחרים התפשטות חזקה ונזילות מתמדת. האיחוד האירופי מייצג את האזור הכלכלי הגדול ביותר בעולם, עם תוצר של מעל 13 טריליון דולר, ובדומה לארה"ב, הכלכלה האירופית מתמקדת בעיקר בשירותים לייצור.

אחת הסיבות שתרצו לסחור ביורו הוא כי הנתח שלו בשוק המט"ח גדול למדי, בטח כשמדובר על מסחר במט"ח אונליין.

מסחר ביורו

למה להשקיע ביורו?

מטבעות אינם נחשבים כהשקעה לטווח ארוך, כמו מניות או אגרות חוב. במקום זאת, משקיעים המעוניינים לגוון את תיקי ההשקעות שלהם בחו"ל עשויים לרצות לבחון מניות או איגרות חוב זרות.

אופציות אלו מציעות פוטנציאל משמעותי גדול יותר בטווח הארוך, בהתחשב בכך שהן מגובות על ידי עסקים אמיתיים ורק כאמצעי של עסקה. יחד עם זאת, המשקיעים עשויים להתעניין ברכישת מטבע כדי לגדר את סיכון המטבע או לחזות  אפשרות של עליית המטבע או נפילתה.

לדוגמא, משקיע אירופי שבבעלותו מניות רבות בארה"ב, עשוי לרצות לגדר את התחזיות שלו על ידי מכירת דולרים וקניית יורו. משקיע אמריקאי ספקולטיבי, שבטוח בהחלמת היורו בטווח הקצר, עשוי לרצות לנצל את ההיפוך באמצעות מסחר במט"ח אונליין לסחור ביורו.

איך מתרחש מסחר ביורו?

כשסוחרים בשוק ההון מזהים תמונת מצב לפיה הצמד יורו-דולר נע כלפי מעלה במגמה חיובית, הם מבינים את יתרונות העסקה ופותחים עסקת קנייה לרכישת יורו בשער של 1.10 דולר. העסקה נפתחת, ובמהלך יום המסחר שער היורו עולה לשיעור של 2.10 דולר. במצב זה, הסוחרים מחליטים לממש את העסקה על מנת ליהנות מהתנועה החיובית. אך חשוב לגלות ערנות וזהירות שכן התמונה יכולה להיות גם הפוכה.  כך, למשל, במצב בו השוק מחליט ללכת נגד כיוון העסקה, בעקבות ירידה מסוימת, הסוחרים יצטרכו למכור בשער נמוך יותר ולשאת בתוצאות של שער מכירה קטן יותר מהשער שהיה בעת הרכישה.

אחת השיטות הישירות ביותר להשקיע במטבע האירופאי היא באמצעות רכישת יורו, המטבע המשותף של האזור. כלכלות מוצלחות נוטות להעלות את הריבית על מנת לשמור על האינפלציה בבקרה, מה שמגביר את הביקוש למטבעות שלהן, ובכך המחיר של המטבעות גדל יחסית למטבעות אחרים.

מה מניע את המסחר ביורו?

דיווחים על ביצועים כלכליים חזקים על ידי גוש האירו בכללותו, או על ידי המדינות החברות בו, יכול להגדיל לשיעור גבוה יותר את ערך היורו. לדוגמא, דיווחים טובים יותר מהצפוי של גרמניה או צרפת עשויים לעודד את הסוחרים לסחור ביורו.

באופן כללי, שוק המט"ח מתאים יותר לספקולציות מאשר לגידור ארוך טווח, שכן כמות המינוף הגבוהה מתבטאת בתנודתיות גדולה יותר. ירידה קטנה יחסית בהערכת המטבע מול מטבע אחר עלולה להוביל לסיכונים מבחינת המשקיע.